Nieuwsbrief aanmelding
Profiteer van alle aanbiedingen & acties.
 
shopping bag
Items: 0 | Totaal: € 0,00
Bekijk inhoud | Naar kassa

Onderhoud Sieraden

Schoonmaken en onderhouden zilveren sieraden

Er zijn verschillende manieren om uw zilveren sieraden schoon te maken. Op onze Piazza bij het kopje ”onderhoudsproducten” zijn verschillende producten verkrijgbaar om uw sieraden weer als nieuw te krijgen. Bij elk product staat een uitleg over de reiniging. Uiteraard kunt u uw sieraad ook laten schoonmaken door een juwelier of edelsmid bij u in de buurt.
Daarnaast kunt u uw sieraden ook zelf af en toe in een zeepsopje (bijvoorbeeld van groene zeep) dompelen. Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het sieraad daarna af met lauw water en droog het met een flanellen doek.
Zilver is materiaal dat erg gevoelig is voor allerlei invloeden van buitenaf. Zilver kan, door o.a. zwavelverbindingen, makkelijk zwart worden. Vermijd zwavelhoudende substanties en chloor. Andere oorzaken kunnen onder andere afkomstig zijn uit de omgeving, uw lichamelijke gesteldheid, eetgewoonten en medicijngebruik.Onderhoud Platina

Platina sieraden dienen net als andere sieraden op dezelfde manier te worden verzorgd. U kunt de sieraden zelf af en toe reinigen in een zeepsopje (bijvoorbeeld van groene zeep). Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het sieraad daarna af met lauw water en droog het met een flanellen doek.
Net als bij andere waardevolle sieraden, is het verstandig platina sieraden zorgvuldig op te bergen zodat ze niet in aanraking komen met ander stukken waardoor krassen kunnen ontstaan. Slijtage inclusief krassen kunnen ondanks de duurzaamheid ook ontstaan op platina. Maar vanwege de enorme duurzaamheid en sterkte van platina, gaat er nagenoeg geen materiaal verloren wanneer een kras ontstaat.

Onderhoud Titanium

Titanium sieraden blijven mooi als ze af en toe in een zeepsopje (bijvoorbeeld van groene zeep) worden gedompeld. Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het sieraad daarna af met lauw water en droog het met een flanellen doek.

Onderhoud Edelstenen

Sieraden met edel- en kleurstenen zijn gevoelig voor verschillende soorten zeep en parfums. Daarnaast kan ook te fel zonlicht een nadelig effect hebben op sommige kleurstenen. Kleurstenen knappen zichtbaar op van een lauw zeepsopje. Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het sieraad daarna goed af met lauw water en droog het met een zachte, niet pluizende doek.

Onderhoud Parels

Parels leven op als ze zoveel mogelijk op de huid worden gedragen. Huidvet beschermd de parel en verhoogt de glans; het lijkt alsof ze er door worden gepolijst. Helaas zijn er ook stoffen die de typische, zachte parelglans verminderen. Zuren zijn hier een voorbeeld van, maar ook transpiratie, cosmetica, haarlak en parfum kunnen uw parels beschadigen. Wanneer parels van tijd tot tijd met een vochtige doek (alleen water, nooit een chemisch wasmiddel!) worden behandeld glanzen ze weer als vanouds.

 
 

Praktische tips

  • Draag geen sieraden bij huishoudelijk of ruw werk en bij het sporten. Sieraden kunnen beschadigen door bepaalde schoonmaakmiddelen (chloor/zout) en door hard stoten. Daarnaast bestaat de kans uw sieraden te verliezen.
  • Het is het beste om sieraden niet los in een lade of doosje te leggen. Sieraden kunnen elkaar beschadigen; berg elk sieraad apart op om krassen te voorkomen.
  • Stel uw sieraden niet bloot aan te fel zonlicht. Parels en kleurstenen kunnen daardoor verkleuren.
  • Make-up, haarlak en parfum bevatten stoffen die, als ze in aanraking komen met de goudlegeringen, vlekken kunnen veroorzaken op huid en kleding. Ook parels kunnen hun glans verliezen door dergelijke producten. Het is het beste om uw sieraden pas op het allerlaatst moment om te doen.
  • Laat uw sieraden tenminste een keer per jaar door een juwelier nakijken. De juwelier controleert het sieraad op losse zettingen en tekenen van slijtage. Meestal krijgt het sieraad dan gelijk een professionele schoonmaakbeurt.


Facebook Twitter youtube