Nieuwsbrief aanmelding
Profiteer van alle aanbiedingen & acties.
 
shopping bag
Items: 0 | Totaal: € 0,00
Bekijk inhoud | Naar kassa

Ringmaat opmeten

Ringmaat meten m.b.v. een goed passende ring

U kunt uw ringmaat zelf bepalen door de binnendiameter van een goed passende ring te meten. De ringmaat is namelijk de binnendiameter van de ring in millimeters.


U meet in het midden van de ring de binnendiameter. Als de grootste afstand van de binnenkant van uw goedpassende ring 18 mm is, dan heeft u ringmaat 18. Zoals in het voorbeeld van de bovenstaande tekening. Uiteraard moet u er wel op letten dat de ring nog goed rond is en niet vervormd om tot een nauwkeurige meting te komen.

Let u er wel op dat voor een zeer dunne ring geldt dat deze wat ruimer aanvoelt aan de vinger, neem dan een halve millimeter kleiner. Een brede ring voelt wat strakker aan de vinger, dus neem die een halve millimeter groter.

Ringmaat meten m.b.v. een touwtje
Een andere manier om de ringmaat te bepalen is met hulp van een touwtje en de onderstaande tabel. U meet dan met behulp van het touwtje of lint de omtrek van uw vinger. U moet het touwtje losjes om de vinger winden en vasthouden op de juiste lengte. Daarna meet u het touwtje of lintje op met een liniaal en zoekt u in de onderstaande tabel de bijbehorende maat als binnendiameter.
 

Gemeten omtrek
van de vinger in mm

maat ring  
50 16  
52 16,5  
53 17  
55 17,5  
56 18  
58 18,5  
59 19  
61 19,5  
62 20  
64 20,5  
66 21  


Ringmaat meten m.b.v. een strookje voor je vingermaat

Druk het onderstaande strookje af en knip het uit. Maak een sneetje bij de lijn  “cut here” en haal het smalle uiteinde van de ringmeter hier doorheen. Zorg ervoor dat de getallen aan de buitenkant zichtbaar zijn en trek de lus aan tot de ringmeter goed passend om je vinger zit, strak maar wel comfortabel.

 


Facebook Twitter youtube