Nieuwsbrief aanmelding
Profiteer van alle aanbiedingen & acties.
 
shopping bag
Items: 0 | Totaal: € 0,00
Bekijk inhoud | Naar kassa

Zilver

Wat is zilver?

Zilver is een witmetaal, dat even bekend is als goud. Zilver is een zacht, wit, natuurlijk materiaal, dat net als goud behoort tot de groep edelmetalen. Zilver roest en vergaat niet waardoor het duurzaam is. Daarnaast is zilver gemakkelijk te bewerken omdat het een zacht metaal is.
In tegenstelling tot goud wordt zilver zelden in zuivere toestand in de natuur gevonden. Meestal wordt zilver in verbinding met niet-edele metalen als lood en koper gedolven. Dit mengsel wordt bewerkt om het zuivere zilver te scheiden van overige metalen.

De kwaliteit van zilver
Puur zilver is van nature te zacht om verwerkt te worden tot een sieraad of gebruiksvoorwerp. Het zou te snel slijten of verbuigen waardoor het onbruikbaar wordt. Daarom wordt zilver samengesmolten met andere metalen, zoals koper. Er ontstaat een legering, waarbij de hoeveelheid puur zilver in zo’n legering het zilvergehalte bepaalt. Dit zilvergehalte wordt in duizendsten aangegeven.

Zilvergehalte

Vroeger gaf men het zilvergehalte aan in penningen, maar deze gehalte aanduiding is in onbruik geraakt. Het gehalte van zilverlegeringen wordt net zoals goudlegeringen in duizendsten uitgedrukt. In Nederland zijn twee gehalten gangbaar namelijk 835 duizendsten en 925 duizendsten. 925 duizendsten is het gehalte van het zogenaamde sterling zilver.

Zilveren keurtekens


Al meer dan 600 jaar worden edelmetalen voorwerpen in Nederland gecontroleerd op het gehalte aan edelmetaal. Dit is daarmee de oudste vorm van consumentenbescherming die we kennen. Het aangebrachte keurteken garandeert het gehalte aan zilver in uw sieraad.

Op grond van de Waarborgwet kennen we in Nederland drie geaccepteerde zilverlegeringen:
1.         1e gehalte zilver (925/1000)
2.         2e gehalte zilver (835/1000)
3.         3e gehalte zilver (800/1000)

 


Zilver bij Sieraden Piazza
Zonder expleciete vermelding zijn alle zilveren sieraden van Sieraden Piazza van het 1e gehalte zilver 925 sterling zilver.

Facebook Twitter youtube